Primul zbor al lui Azor

De doua săptămâni încoace, Mihai și Justin meşteresc un avion. După ce au desenat schițele și le-au colorat, s-au consultat cu bunicul ce materiale să folosească. Apoi au masurat, au ciocanit și bocanit, iar lucrul l-au cam isprăvit.

Catel crosetat Azor aviator povesti Atelierul lui Pishppy Justin si Mihai

– Pasagerii i-am găsit, spune Justin, alergând la cufarul cu jucarii!

– Dar cred că a venit vremea să i se îndeplinească visul lui Azor, spune Mihai. Tot își dorește el este să călătorească în jurul lumii, în zbor.

– Daaaa! El va fi pilotul. Dar mai sunt două locuri libere. La cine te-ai gândit?

– Știu, știu! Am plecat să dau biletele!

Azor, ursul Martin și clovnul Ciny-Finy se pregătesc deja de drum. Martin și Ciny-Finy își pregătesc rucsacul pentru parașută, își fac bagajul și păstrează loc și pentru o mică gustare. Băietii îi ajută.

Azor îi urmărește, iar mintea sa este înca în culmea fericirii. Vestea pe care a așteptat-o atât de mult a ajuns în sfârșit la el!

În ziua decolării, Azor, un câine destoinic, își împinge pieptul înaine să i se vadă bine insigna și mai ales butonii auriți ai costumului de pilot. Are trei luni, dar parcă a mai crescut de când i-au spus băietii că l-au angajat la Compania Fortelor Aviatice MJ.

Catel crosetat Azor aviator povesti Atelierul lui Pishppy Azor si avionul

Va fi primul din familia lui care va zbura. Tatăl lui este polițist și mereu îi povestește cum îi prinde pe cei care încalcă legea, cum adulmecă să detecteze bombe, cum a salvat un copil dintr-un incendiu și câte și mai câte. Lui Azor îi place să-l asculte cum povestește și uneori este îngrijorat când știe că înfruntă atâtea pericole, mai ales de când a fost rănit la piciorul stâng.

Într-o seară l-a întrebat pe tatăl lui dacă a avut și o misiune în zbor. Tata a privit în sus, spre stele, apoi s-a încruntat și a schimbat discuția. De ce oare? Ridică lăbuța și o mișcă de parcă ar vrea să alunge acest gand.

Mama are o meserie nobilă. Îl ajută pe Mihai să meargă la școală și îl însoțește peste tot. Este foarte bine antrenată pentru ajutorarea oamenilor nevăzători. Și ea are multe misiuni de îndeplinit.

Odată a urcat pe munte cu Mihai, sus, sus de tot, unde se zbenguiau marmotele. Iar ea a stat alături de băiat fără să fie distrasă de acele animăluțe jucaușe. Au fost și la pescuit, iar ea a intrat în apă și a prins un pește pe care i l-a adus băiatului să-l mângâie.

Uneori se duce cu Mihai la lecțiile de pian. Deja a învățat câteva arpegii pe de rost și le fredonează prin casă, mai ales când stă să plouă și se aud tunetele în depărtare.

Dar cel mai mult îi place să-l însoțească pe băiat la cursul de karting electric. Mihai este un pilot talentat, iar Tarra, mama lui Azor îl ajută sî își găsească monopostul și să urce, apoi îi dă centura de siguranță și îl încurajează de pe marginea pistei ori de câte ori este nevoie.

Azor i-a spus mamei prima oară că vrea să fie pilot. Iar aceasta l-a încurajat, crezând că va fi pilot de karting, ca Mihai. Dar nu, el vrea să piloteze avioane sau să zboare cu racheta până pe Jupiter. El vrea să privească Pământul de sus. Mama i-a spus să aibă grijă ce își dorește, dar dacă este hotarât, să facă tot posibilul să-și urmeze destinul, să fie perseverent.

Azor s-a mai gândit o vreme și a decis ca va fi PILOT. Apoi a spus tuturor despre visul său. Și-a făcut atâtea planuri, până și uniforma și-a croit-o singur. Este visul lui de când se știe, iar băieții  s-au gândit la el când au făcut angajări la nou înființata Companie a Forțelor Aviatice MJ (Mihai și Justin).

Catel crosetat Azor aviator povesti Atelierul lui Pishppy

Azor dă ocol avionului maiestuos din lemn. Băieții l-au vopsit în culorile cerului și se asortează așa bine cu uniforma sa. Are emoții, dar e pregatit. Gata, să înceapă aventura!

Când se înalță în zbor, Azor strigă:

– Ajutooor! Gata! Gata! Înapoi! Cât voi zice unu-doi! Avionul nu-i de mine! Eu am rău de înălțime!

Băieții înțeleg, și-n zbor ușor, întorc avionul pe covor. Azor merge împleticit și spune cu-n hămăit:

– Sigur azi nu voi zbura, dar e primul zbor din viața mea! Mâine încercăm din nou? Hai, băieți, nu vă lăsați, să fiu pilot mă învățați?

Mihai și Justin meșteresc din nou. Îi fac lui Azor „aripi” să-și atingă visul și să scape de frica de înălțime. Primul zbor a fost facut…

Catel crosetat Azor aviator povesti Atelierul lui Pishppy Azor se viseaza zburand

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Vizitand acest site, acceptati utilizarea cookie-urilor pentru imbunatatirea calitatii vizitei dvs. si pentru a va putea oferi produse adaptate intereselor dvs.