Peticuță – campion la săniuță

Când m-am dus cu săniuța, pantalonii și hăinuța mi s-au rupt. Fuga-fuga, bunicuța mi-a pus petice, drăguța!

Eu sunt Gogu, un băiețel năzdrăvan, care se bagă în fel și fel de buclucuri și face tot felul de confuzii. De fapt, nu mă cheamă așa, dar toată lumea îl aduce în discuție pe acest Gogu când vorbește cu mine și au început să mă strige și pe mine așa:

– Te bagi ca Gogu în seamă! Așa a spus roșind ușor Bogdan, fratele meu mai mare, când i-am spus Mariei, fata de care este îndrăgostit în secret, că l-am surprins cum plângea când se uita la filmul „El nu-și dorea decât să-l iubească broasca.”

– Gogule, ce idee trăsnită ai! Asta mi-a spus-o Răzvan, vecinul meu, când i-am sugerat să tundă pisica ce își înnegrise blănița de tuciul cu marmeladă.

-Ai intrat ca Gogu în casă, cu toată apa din piscină pe tălpi, a strigat în urma mea și tata într-o zi!

– Gogule, fii mai atent, mi-a zis bunicul, atunci când mă ajuta să mă ridic din fânul ce-l răvășisem după ce am alunecat de pe o căpiță!

– Te-am rugat să culegi mărar, iar tu ai venit ca Gogu, cu toate frunzele de morcov! Mi-a spus mătușa Marieta în grabă, arătându-mi polonicul.

Iar exemplele pot continua până mâine seară. Oare cine este Gogu acesta? Vreau și eu un nume mai de ispravă, nu așa ca oarecare!

Doar mama mă strigă Șerban, se amuză de nazbâtiile mele și îmi spune că sunt cu capul în nori. Dar eu nu sunt așa înalt, am doar capul puțin mai mare. Câteodată se mai supără și ea pe trasnăile pe care le fac. Când am venit cu hăinuțele ferfeniță, mama mi-a zis:

– Când cu sania te dai, grijă de haine nu ai! Vei purta de azi-nainte, hăinuțele peticite!

Eu am ascultat-o și am tăcut chitic. Ce să spun!? Nu spun nimic! Ea mă ceartă, dar zâmbește, pentru că își amintește – când era copil și ea, pozne uneori făcea!

Acum merg la săniuș, sus pe deal, la derdeluș.

– Uite-l mă că vine iară, Gogu cu a lui sănioară, strigă prietenii din deal!

Eu mă urc voios pe sanie, îmi pun prietenii să-mi facă galerie mare și…

– Păzeeeeeea! Trece Peticuță! Campion la săniuță!

Și așa mi-am schimbat numele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Vizitand acest site, acceptati utilizarea cookie-urilor pentru imbunatatirea calitatii vizitei dvs. si pentru a va putea oferi produse adaptate intereselor dvs.